Убавината на иранските тавани

18.06.2016 14:01
Убавината на иранските тавани

Иранскиот фотограф Мухамед Реза Домири Гањи ги фотографира архитектонските богатства кои можат да ги понудат таваните на храмовите или различни згради во Иран. Играјќи си со моделирањето и обликувањето, орнаментите, калеидоскопските бои, арабески и ориентални мозаици, овие хипнотизирачки слики претставуваат вреден примерок од убавината на иранската архитектурата, исполнета со богата историја. 

Извор: www.fubiz.net

Слични содржини

Јавни простори / Фотографија
Јавни простори / Фотографија / Уметност / Око
Јавни простори / Фотографија
Јавни простори / Фотографија
Јавни простори / Фотографија / Книжевност

ОкоБоли главаВицФото