2016: лого редизајн

10.01.17 12:46

Од старите и одамна етаблирани компании, како Бадвајзер или Кодак, до оние кои се создадени неодамна, како Инстаграм или Убер, сите имаат силен и препознатлив визуелен идентитет. Во 2016, многу од нив одлучија дизајнерски да ги освежат своите логоа.

Дел од редизајнираните логоа се со нова типографија, некои се дополнително разиграни, други поедноставени, а некои, пак, имаат сосема нови бои.

Во продолжение, го претставуваме изборот на Fubiz на десет најдобро редизајнирани логоа.

1. Инстаграм

2. Убер

3. Нетфликс

4. Мастеркард

5. Мет

6. Деливеру

7. Кодак

8. Мозила

9. Бадвајзер

10. Пичфорк

Извор: Fubiz

Слични содржини

Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око / Историја
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око / Историја

ОкоБоли главаВицФото