Кристина Ботвел

28.03.17 12:46

Кристина Ботвел е американска уметница, која создава скулптури од стакло што се по малку морничави, но несомнено инспиративни. Тие претставуваат повик до гледачот да замисли фантастични светови - секое од нејзините чудни суштества би можело да постои во еден од тие светови.

И покрај фантастичната природа на нејзините скулптури, Кристина Ботвел вели дека нејзините идеи во голема мера се автобиографски - потекнуваат од она што ѝ се случува во сегашниот живот, како и во детството.

Извор: Feather of Me

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото