Фотографот Стефан Драшан со часови чека посетителите на музеите да заличат на уметничките дела

24.10.2017 13:19
Фотографот Стефан Драшан со часови чека посетителите на музеите да заличат на уметничките дела

Францускиот фотограф Стефан Драшан секогаш се забавува во галериите и музеите создавајќи свои уметнички проекти.

Еден од тие проекти е „Луѓето што личат со уметничките дела". Фотографиите на Драшан изгледаат совршено изведени, а неговата тајна е трпението.

Фотографот посетил 50-тина различни музеи главно во Париз, Виена и Берлин, каде што долго време чекал некој од посетителите да се совпадне со некое од уметничките дела. Но трпението му се исплатело.

Резултатот се овие хумористични и уникатни слики на неочекувана хармонија меѓу луѓето и уметничките дела со кои се соочуваат.

Најчесто облеката се совпаѓа со некој елемент на уметничкото дело, но има и луѓе кои личат со сликите поради нивните стилови и бои на косата, па дури и на брадата.

 

Извор: Boredpanda

 

Слични содржини

Фотографија / Живот / Уметност
Активизам / Фотографија / Живот

ОкоБоли главаВицФото