Девојката што паѓа

20.01.18 02:42

 „Девојката што паѓа“ е дебитантски анимиран филм на режисерот Владимир Лукаш. Филмот трае десетина минути, изработен е во катаут стоп анимација, а инспириран е од истоимениот славен расказ на Дино Буцати.

Аниматори се Жарко Иванов и Владимир Лукаш, сценариото го напиша Иван Шопов, на монтажата работеа Владимир Лукаш, Жарко Иванов и Крсте Господиновски, а за звукот се погрижи Милан Симовски.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото