Пиколо

08.06.19 03:02

Анимираниот филм „Пиколо“ на аниматорот Душан Вукотиќ е произведен 1959 година и бил номиниран за британската филмска награда Бафта.

Двајца соседи живеат во истата куќа и се најдобри приајтели, сè додека еден од нив не купи мала усна хармоника „пиколо“. Тука настанува пеколен натпревар со инструменти и доаѓа до несакани последици, а сè заради една мала хармоника.

Извор: Youtube

 

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото