Нема доволно книги за слепи лица

23.07.19 02:25

„Немаме доволно книги на Браево писмо или аудио книги. Се снаоѓаме како знаеме и со помош на добронамерните професори“, вели Ема Ананиевска, единствената дипломирана пијанистка со општетен вид во Македонија.

Освен до образовните власти, таа апелира и до семејствата на децата со попречености да ги вклучат своите најмили во редовна настава бидејќи придобивки имаат не само децата, туку и семејствата и државата.

Извор: respublica. edu.mk

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото