Прага, перспектива на странец

20.09.19 16:57

„Прага, перспектива на странец“ е документарен анимиран филм базиран на интервјуа со странци кои долго време живеат во Прага.

Дариа Кашеева (Daria Kashcheeva, 1986) студира анимиран филм на универзитетот во Прага. Нејзините студентски филмови се прикажувани на многу меѓународни фестивали. Филмот „Да се прифати“ ѝ донесе награда на Неспресо талентс во Кан во 2017. За нејзиниот најнов филм „Ќерка“ во 2019 ја доби главната награда Кристал за најдобар студентски филм на најголемиот меѓународен фестивал за анимација во Анеси, Франција.

 Извор: https://vimeo.com/dariakashcheeva

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото