„Селото на вибраторите“ - краток филм

22.03.21 14:01

Додека мажите се собираат во гостилницата на едно мало заспано селов во Унгарија, жените работат во локалната фабрика за производство на вибратори, придонесувајќи за масовната продукција на сексуално задоволство.

Се работи за краток документарен филм на полската режисерка Вероника Јуркевич (Weronikа Jurkiewicz).

„Пред неколку години, прочитав една статија во весник за кожара во еден мал полски град, кој поради финансиската криза и намалената побарувачка за производи од кожа, решила да се „преквалификува“ во продавницата за сексуални помагала и играчки. Тие станаа многу успешни. Го замислив сопственикот како им објаснува на работниците дека отсега треба да произведат некои сосема различни производи. Таа мисла беше толку забавна за мене што решив да барам фабрики за сексуални играчки во Унгарија и да снимам филм како дел од студиите во Будимпешта “, објаснува Јуркиевич.

Во Полска, овој филм беше забранет за прикажување на два филмски фестивали. 

Извор: Youtube

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото