Оган и мраз

27.01.2020 13:21

Велат светот ќе изгори,
ил замрзне.
Од тоа што сум искусил,
Со првите сум се сложил.
Ако светот замре двапати,
доволно знам за омраза
да тврдам дека мразот е
баш одличен
и поволен.

Превод: Драган Кабранов

 

Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I’ve tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

(Robert Frost - Fire and Ice)

 

 

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото