Тишината на улицата

28.03.20 11:09

Монохроматскиот краток анимиран филм на француската режисерка Мари Опрон (Marie Opron), насловен „Тишината на улицата“ ја прикажува дихотомијата меѓу природата и градските улици и колку е тешко да се побегне од градот. 

Изработен во 2Д анимација, филмот е премиерно прикажан во 2019 година, но од денешен аспект отвора и нови значења. Извор: Vimeo

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото