„Мачката Фрида“ - краток анимиран филм

16.12.20 12:15

Краткиот анимиран филм „Мачката Фрида“ е хумористична приказна за една обожавателка на Фрида Кало и вегетеријанка и нејзината мачка која сонува сосема друга реалност.

Авторката Луција Борјас (Lucia Borjas) е од Венецуала, но студирала на Академијата за ликовни уметности во Загреб. За себе вели дека е вечен студент по антропологија. Анимацијата „Мачката Фрида“ е меѓу нејзините рани дела, Борјас работи како илустраторка, режисерка на анимирани филмови и музички видеа.
Извор: Vimeo

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото