Светлината на Гази Баба

22.01.2021 19:33

ридот
Гази Баба
се гледа
од куќава

таму
секоја вечер
светлина
зрачи

дал си ја видел
или не
не е битно

зашто
секој
сопствена светлина
квачи.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото