Девојка која не верува во митови

29.07.2021 09:38

кај гатачка сме биле
тато, мама и јас
рекле дека ќе бидам машко
и нешто големо
ми го спасило животот
девојчињата кои вака ќе се родат
не знаат за богови
за седмиот роденден
колат петел на трупец
не користат маскара
туку масат и француски клуч
возат трактори
цедат џимиринки
и јадат каврума
тоа се оние долгоногите девојки
кои сами шетаат
додека се топат првите снегулки
на покривот од хотелот Москва
пристапи им само ако можеш
да го засакаш мажот во нив.

 

Препев: Драгица Јорданоска и Звонко Димоски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото