Дизајнерите за Јапонија

15.03.2011 11:09
Дизајнерите за Јапонија

Трагедијата од изминатиов викенд (земјотрес и цунами во Јапонија) трогна многумина. Веднаш беше забележано зголемување на интернет сообраќајот, не само поради пораките за потрага по семејствата и пријателите, туку и нудејќи помош за настраданите.

Кон одбележувањето на оваа трагедија се вклучија и неколку дизајнери кои понудија свое видување на настаните. Секој дизајнираше постер, со цел да се солидализира со јапонскиот народ, како и да помогне во прибирањето средства за помош на погодената земја. Постерите се на следниве автори: Јоси Лемел (Израел), Ерик Брандт (САД), Макс Ерденбергер (САД), Џереми Траум (САД) и Андреа Раух (Италија).

Извор: imprint.printmag.com

Слични содржини

Активизам / Графички Дизајн
Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја
Активизам / Графички Дизајн

ОкоБоли главаВицФото