Рекламни кампањи против расизмот

02.10.2013 08:38
Рекламни кампањи против расизмот

Расизмот и денес е распространет на многу места ширум светот, и влијае на места на кои не би смеел да влијае: при напредувањето на работа, на фудбалските терени, при изборот на пријатели и партнер, голем број луѓе се полни со предрасуди кон другите врз основа на бојата на нивната кожа.

Подолу може да погледнете неколку познати рекламни кампањи кои во минатите петнаесетина години се обидоа да ја подигнат свеста за овој проблем и да нагласат дека расизмот е погубна појава која треба да се искорени.

Извор: radiosarajevo.ba

Слични содржини

Активизам / Графички Дизајн
Активизам / Графички Дизајн / Екологија
Активизам / Графички Дизајн

ОкоБоли главаВицФото