КОНКУРС за РАЗГЛЕДНИЦИ!

02.09.2009 10:43
konkurs_okno-udarna.jpg

ОКНО распишува
КОНКУРС
за РАЗГЛЕДНИЦИ!

мотив: СКОПЈЕ
уште попрецизен мотив: ПЛОШТАД „МАКЕДОНИЈА“

пожелни мотиви : црква, џамија, споменик на Александар...

димензии: 155 mm x 105 mm

награден фонд: 1000 евра
(I награда - 300 евра; II - 250; III - 150; IV-VI - 3 по 100 евра)

вашите графички решенија можете да ги испраќате на следниве адреси:
oknokonkurs@gmail.com
културен центар Точка, Климент Охридски 15, Скопје
важно: конкурсот трае до 15 септември!

Нема никакви стилски ограничувања: дури пожелни се експерименти (цртежи, колажи, стрип, фотомонтажи, типографија итн.). Единствената стилска рамка е жанрот (медиумот) РАЗГЛЕДНИЦА (што значи: пожелни се и типографски пораки).

Напомена: Организаторот на конкурсот се стекнува со сите материјални овластувања од авторско право врз наградените дела, вклучително и со право за објавување на делата во електронски облик.

Во која резолуција треба да

Во која резолуција треба да се испраќаат фотографиите?

 Дали има ограничување во

 Дали има ограничување во техниката на изработка, односно дали мора да биде фотографија или може да се употреби и илустрација?

   

 

 

rezolucija i tehnika

Moze i ilustracii, duri se i pozelni. Photoshopirajte kolku sakate!
300 dpi e dovolno za pecatenje, neli?

Димензии? Стандардно А6, или?

Димензии? Стандардно А6, или?

 А како ќе бидам употребени

 А како ќе бидам употребени овие разгледници отпосле, ако може да прашам?
Ако целта е да бидат алатка во некаква кампања, би сакал да знам каква.
 
Благодарам. 

ОКНО распишува КОНКУРС за РАЗГЛЕДНИЦИ!

Super ova, samo mislam deka treba da se zadrzi nekoe nivo vo celava ovaa rabota so plostadot, bez ogled na toa so kogo si imas rabota. Pozitivno razmisluvanje sekogas se isplakja....

Moze li parite  od osvoenata

Moze li parite  od osvoenata nagrada da

gi doniram vo MPC i IVZ!? :)

Дали разгледниците ќе бидат

Дали разгледниците ќе бидат користени во некаква кампања - тоа допрва ќе видиме; зависи и од квалитетот на „трудовите“. Но, со наградените автори, се разбира, ќе се склучат договори, во врска со начинот на кој ќе се користи нивниот авторски труд.

А во кој формат треба да

А во кој формат треба да бидат испратени? psd, jpeg, tif..?
Пожелно, верувам, е да бидат во CMYK сработени, ама има многу CMYK модуси...

 A KAKO E PLANIRANO DA SE

 A KAKO E PLANIRANO DA SE KORISTAT MOTIVI OD ALEKSANDAR, CRKVA ILI DZAMIJA KOGA SEKOJ VERSKI OBJEKT SI IMA OBELEZJE NA MESTOTO KOE SE NAOGJA.... A I ALEKSANDAR GO NEMA NA PLSTADOT...MOZE MALKU DA SE RAZMISLI ZA VERSKITE OBJEKI I ZA SPOMENIKOT?? 
I DRUGO...DALI TREBA DA IMA NEKAKOV TEKST? NA PRIMER KAKO STO IMASE NA KAMPANJATA ZA MAKEDONIJA : MACEDONIA TIMELESS...
 
 

razglednica

 A KAKO E PLANIRANO DA SE KORISTAT MOTIVI OD ALEKSANDAR, CRKVA ILI DZAMIJA KOGA SEKOJ VERSKI OBJEKT SI IMA OBELEZJE NA MESTOTO KOE SE NAOGJA.... A I ALEKSANDAR GO NEMA NA PLSTADOT...MOZE MALKU DA SE RAZMISLI ZA VERSKITE OBJEKI I ZA SPOMENIKOT?? 
I DRUGO...DALI TREBA DA IMA NEKAKOV TEKST? NA PRIMER KAKO STO IMASE NA KAMPANJATA ZA MAKEDONIJA : MACEDONIA TIMELESS...
 
 

p los tad

dali moze da se natrtam simetricno, i da naslikam nesto fovisticki taka od dusa na sred plostad

Дали  материјални овластувања

Дали  материјални овластувања од авторско право значи и овластување за промена на делото ?  

Слични содржини

Општество / Активизам / Живот

ОкоБоли главаВицФото