Истанбул претставен на сликарски минијатури

03.04.2013 11:13
Истанбул претставен на сликарски минијатури

Уметникот Хасан Кале слика минијатурни слики од својот роден Истанбул на различни предмети и со различни материјали. Така, слика врз зрна кафе, пердуви од паун, крилја од пеперутки. Претставуваме некои од неговите слики, како и видео за нивната деликатната изработка.

Извор: www.facebook.com/microarthasankale

Слични содржини

Уметност / Историја

ОкоБоли главаВицФото