Керамичка сатира

17.06.14 13:06

Пени Бирн е визуелна уметница која филигрански прецизно реконструира оштетени и стари предмети од керамика, во уметнички дела кои содржат политичка порака. Користењето кршлива керамика се чини сосема спротивно на цврстата политичката порака која е очигледна во нејзините дела.

Сатиричните погледи на Бирн се конфронтираат со бројни современи политички прашања, во извонредните фигури што претставуваат совршен (ако постои таков) спој на меѓународната политика и популарната култура.

Извор: Ignant

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото