Шундимитар Самараџиев - Зборгија во серајот

13.01.2010 09:56
015-Sundimitar-Zborgija-vo-serajot.jpg

Во книгата на Самараџиев има сè - комплетен спектакл-дебакл што ветува ѓоаживот, комплетен инвентар на мизеријата во болно луцидната главантура низ лавиринтите на едно ропштество...

А наспроти божемствата пред кои клечат поданиците на оргијастичниот сарај Шундимитар го поставува свој (б-лажен) култ: Зборг.

Бесплатно преземете ја од линкот подолу:

ПрилогГолемина
015-Sundimitar-Zborgija-vo-serajot.pdf629.52 KB

Слични содржини

Е-библиотека
Е-библиотека

ОкоБоли главаВицФото