Грујо, знаеш ли зошто не можеш да ги разбереш студентите?!

26.12.2014 00:48
Грујо, знаеш ли зошто не можеш да ги разбереш студентите?!

Грујо се чуди, гледа у таванот во студиото на Канал 5, врти со тоа очите како камелеон, мавта со рацете, крева рамења, буквално се однесува како да го видел Мајкл Џексон у бели ѕиври у студио, просто не може да се изначуди како тоа илјадници студенти се кренале на бунт, а не се работи за нивна лична корист, не му е јасно како толку многу млади си наштетуваат себеси затоа што се обележани со црвено крукче и веројатно никогаш нема да бидат примени како самостоен референт у влада, се чуди кој им е курац, зошто не се однесуваат како оние ретардираните плавуши покрај него во универзална или пак оние копуци кои ги поддржаа реформите во образованието и со тоа си се ставија на листа за влез во некоја од 24-те илјади агенции во државата со што ќе си добијат сигурна платичка и ќе си земат кредит од програмата ќути си трај си, купи си куќа или купи стан, апни си, пивни си, ебни си, легни си...

Е па, Грујо, ти тоа никогаш нема да можеш да го укапираш, затоа што тебе тие концепти на идеализам, бунтовност, алтруизам, борба за правдина, за уставни вредности, за владеење на правото итн. итн., дури и тежнеењето за слобода што всушност и е оваа борба за зачувување на слободата на УКИМ и другите универзитети од режимот, сето тоа, тебе, Грујо, ти е тотална непознаница, тотална нуклеарна физика. Ти дури добиваш и нагон на повраќање од сите овие концепти!

Во твојот живот за да стасаш од брокер до министер, па до лидер на партија, па до премиер и сега да се одржиш на таа позиција, како што тоа го правиш, ти си користел сè спротивно на овие погоре наведени концепти. СЕКОГАШ работи за своја корист, напредувај во кариерата, лижи се, гази преку лешеви и човечки судбини, заеби идеализам, бунтовност и правдина, ЗАЕБИ ФЕР ПЛЕЈ, еби ги сите у мозок и у чмар, крши кичми, заеби ги сите, надитри ги, насанкај ги, пренеси ги жедни преку вода, делегирај, друг нека работи за тебе, биди немилосрден со подредените, награди ги и поткупи ги за да молчат, бирај претежно копуци без мозок и рбет и образ, плукај по сите околу, навредувај ги, исмевај ги итн. Итн. итн... со еден збор - биди КОПИЛЕ!

И секако, сега овие десетици илјади студенти за тебе се како некои зелени марсовци, тотални нејасни ликови, сигурен сум дека и дома пред спиење буљаш у плафонот и се чудиш кој им е курац на овие студенти, а може и им се потсмеваш со заклучокот - ех овие никогаш нема да бидат министри, премиери, какви ебени лузери! Тоа мислиш ти за нив, гомнару еден скапан! Затоа Македонија е такво срање од земја во моментов!

Јас искрено се надевам дека во Македонија ќе победи мантрата на студентите, таа идеалистичка утопија дека Македонија може да биде земја каде ќе победуваат оние кои играа фер плеј наместо оние кои удираат со дрвена мотка по муда, како што владееш ти Грујо и твојата банда од подли телетабиси и топ листа материјалиста...

Извор: Мактел, 25.12.2014.
Слика: Свирачиња

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото