Адамс: Најдобрите Брексит карикатури

24.06.2016 12:41
Адамс: Најдобрите Брексит карикатури

Се случи она од што многумина стравуваа - Британците на референдум одлучија да си заминат од Европската Унија. Некои го прогласуваат Брексит за огромна катастрофа, други ликуваат, трети веќе ги пресметуваат штетите и прогнозираат што ќе се случува со ЕУ во иднина...

Во оваа пригода, наместо некој од бројните аналитички текстови, претставуваме избор од карикатурите на Адамс, карикатуристот на британски Телеграф, кои можеби зборуваат помоќно од сите текстови кои ги преплавија медиумите денес.

 

Кампањата на Борис за ЕУ

И повторно - дежаву

Останете! Оваа пропаганда е платена од вас за вас. Бог нека ја спаси ЕУ!

Ја сакам Европа! Гласајте за останување.

Ако заминеш од ЕУ/Ако останеш во ЕУ, ќе ти дојде страшниот човек!

Ова ќе доведе до војна!

Оди си!

Во основа, мојата влада ќе: остане/замине

Едвај чекам да ги претворам во пари моите поени за лојалност.

Не грижете се, граѓани, по 24 јуни Конзервативната партија пак ќе почне да го прави она што го знае најдобро.

Пензионери, гласајте за останување, или Вертерс бонбоните ќе си го добијат.

 

Извор: The Telegraph

ОкоБоли главаВицФото