Давиде Д'Елиа

20.08.16 13:36

Со инсталацијата Antivegetativa, италијанскиот уметник Давиде Д’Елиа внатрешнста на обичната римска галерија ја претвора во еден светол и необичен простор кој наликува на брод. Преземајќи го името од бојата која во Италија често се користи за префарбување на старите бродови, делото на Д’Елиа ги истражува темите на минување на времето, распаѓањето и остатоците. Д’Елиа пребарувал низ античките продавници, болвјите пазари и старите визби за да најде мебел и слики, кои потоа се исфарбани со сина аквамарин боја. Објаснувајќи го концептот зад уметничката инсталација, Д’Елиа вели: „Antivegetativa“ е експеримент за запирање на физикалноста на природата, како и минувањето на времето.“

Извор:www.ignant.de

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото