Кадар

27.10.2016 02:03
Кадар

Опасен сплеткарош,
Страшен цинкарош.
Голем шапшал,
Но првенствено абдал.
Зрачи со агресија,
Истребувач по професија.
Спретен крадец,
Лаги користи за јадец.
Кодошки претставник
А по род предавник.
Има само еден дар
- Политички е кадар.

Препев: П. В.
Слика: Били Даркарт
Извор: Новости

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото