Облекување

16.11.17 15:20

„Облекување“ е филм за една жена која се изолирала од надворешниот свет. Бидејќи не излегува од дома, таа дури не се ни облекува. По цели денови јаде пченкарни снегулки, гледа низ прозорецот, ја храни својата птица и спие. Едно утро сфаќа дека нема повеќе снегулки и мора да излезе да купи нови. Но, по толку време во изолација, навлекувањето алишта е многу потешко отколку што мислите.

Getting dressed (Aico KITAMURA) from GEIDAI ANIMATION on Vimeo.

Слични содржини

Око
Око
Око
Око
Око
Око

ОкоБоли главаВицФото