Лилјана Дирјан: Друга приказна

03.01.18 11:49

Во 2017 година нѐ напушти Лилјана Дирјан, една од најважните македонски поетеси и писателки. Потсетуваме на нејзиниот настап на скопскиот книжевен фестивал Друга приказна, во рамки на раскажувачкиот „фајт“ ОВДЕ ПАЃААТ КРУПНИ ЗБОРОВИ (28.06.2016), каде Дирјан победи во финалето против Теа Тулиќ.

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото