Адам Никлевич

18.01.18 17:46

Избор од концептуалните и надреални скулптури на уметникот Адам Никлевич, кој ги преобразува секојдневните предмети во чудни, мистериозни и бизарни објекти и ситуации.

Неговите дела се инспирирани од секојдневниот живот, но откако секојдневието ќе помине низ неговата творечка лабораторија, добиваме реалност која е само навидум слична со вообичаеното опкружување.

Извор: adamniklewicz.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото