Годишнина од палењето на Ренџот

10.04.2018 10:11
Годишнина од палењето на Ренџот

Господине Спасовски, вие, можеби, верувате дека вашата министерска фотеља е доволна цена за мојот џип. Тоа е, признавам, солидна противвредност, но, сепак, сакам да ве уверам, далеку е под нивото на автомобилот и, особено, под нивото на борбата во која карот падна како жртва.

Дозволете да ве потсетам дека „Ренџот“ е запален со маслото на истакнати луѓе од Министерството за внатрешни работи, дека чкорчињата ги фрлија аутсорсинг бандитите на Министерството и дека идејна логистика на целата операција беше екипа која беше на директна линија со Министерството.

Имињата ги знаат и јапонските туристи што по улицата Македонија ги слушаат македонските преваранти маскирани во туристички водичи. И вие ги знаете, но еве ви ги уште еднаш: Сашо, Митко, Миленко, Тони, Кољо, Нинџа…

Мило ќе ми биде ако вие и вашето ценето Министерство, присуствувате на одбележувањето на тригодишнината на палежот, на паркингот меѓу кафеаната „Златна вилушка“ и хотелот „Русија“, на 13 мај 2018. Камери не мора да ангажирате, ги има по бандерите, истите што го имаат регистрирано и злото од пред три години. И депонирано во вашите архиви.

Прием и изрази на сочувство во “Златна вилушка” од 13 часот.

Благодарам на вниманието.
Со почит.
Бранко Тричковски
Скопје, 05.04.2018.

 

Слика: Свирачиња

 

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото