Илустрирани цитати

06.10.2010 11:55
Илустрирани цитати

60 Quotes Project е проект на фотографот Б. Ромејн. Неговото дело во суштина е фотографско илустрирање на шеесет познати изреки и цитати од славни личности. Тргнувајќи од тоа дека сликата вреди илјада зборови, Ромејн комбинира фотографија и краток текст, а на гледачот му го препушта останатото.

Ние избравме петнаесетина најинтересни илустрирани цитати кои можете да ги погледнете во продолжение.

Извор: visboo.com

многу површно...фотографот

многу површно...фотографот уништил прекрасни мисли

Слични содржини

Книжевност

ОкоБоли главаВицФото