Есенска

05.07.2019 18:19

Вечер. Влага. Си ги проветруваме волнените
облеки. Една ѕвезда ти ја меша душата,
сосем полека, тажно,
како што женска рака со лажиче
го меша расеано жешкиот чај во шолјата
за да ја растопи коцката шеќер.

Превод: Паскал Гилевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото