Тивка согласност

08.10.2019 17:09

Двајцата ја гледаа големата карта на ѕидот.
Третиот гледаше низ прозорецот.
Потоа двајцата го преместија прозорецот
и го залепија врз картата.
Третиот остана во празниот прозорец.

Кога се свртија двајцата накај третиот
тој веќе беше станал карта обесена
високо на небото. Ветрот го вееше
и одвреме-навреме крцкаа неговите страни.

Тогаш се согласија тројцата без препир
за важноста на музиката и на метаморфозите.

Превод: Паскал Гилевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото