ВМРО-ДПМНЕ е спрдачина а не партија

12.08.2019 11:51
ВМРО-ДПМНЕ е спрдачина а не партија

Поидиотска партија од ВМРО-ДПМНЕ не сум видела.

Мислам дека ваква партија може да опстојува единствено во држава со неверојатно глуп, затуцан и неписмен народ.

Тоа е партија која отворено лаже и мами и краде и шири паники и заплашува и деизнформира, и наспроти на ова продолжува да ја има довербата кај голем број граѓани.
Најопасното кај оваа партија е дека по принципот на “И чорава кока некад убоде” може во некој момент да излезе и со вистинско предупредување за вистински проблем меѓутоа голем број граѓани нема воопшто сериозно да ја разберат.

Најсериозно мислам дека оваа партија треба да биде дерегистрирана како недоветна и како партија која не исполнува услови да се смета за деловно способна.

Толкава концентрација на глупост, на упорно повторување на веќе стотици пати со аргументи оспорени тврдења, и на шарени лажги, не се трпи.

ДУИ е сериозна мафија, СДСМ е недозреана политичка партија, ама ВМРО-ДПМНЕ е спрдачина а не партија.

Пренесувањето на изјавите на оваа партија без сериозна анализа и многу сериозни проверки е според мене криминално.

Слика: Брадестиот Џо

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото