Резултати од конкурсот „На маргините: книжевни и визуелни минијатури“

07.09.2019 11:17
На маргините: книжевни и визуелни минијатури

На конкурсот за книжевни и визуелни минијатури „На маргините“ пристигнаа педесетина дела од 15 автори. Минијатурите на седуммина од нив влегуваат во корпусот позитивно оценети од страна на редакцијата на фестивалот „Друга приказна“. Овде можете се види повикот на кој се јавија авторите.

Во продолжение, одбрани минијатури од наградените автори.

 

Ана Јовановска: Manspreading (фрустрации од инванзивната телозафатнина при секојдневните читања во автобус на релација Куманово–Скопје–Куманово)

 

Ана Тодоровска: Мрак (blackout poetry)

 

Никола Пијанманов: Илуминации (мастило и туш со лавир на хартија од книга; македонски поети)

 

Владимир Трајановски: Dateless Calendar – September

 

Доротеј Нешовски: YOU

 

Добрин Коцев: Пепелта менува смисла

 

Мариго Антов: Што е?

Авторите на најдобро оценетите минијатури се наградуваат со книги од едициите на „Темплум“ (вклучувајќи ги броевите на списанието „Маргина“), во вредност од 1.500 денари по лице. Книгите ќе бидат на фестивалскиот штанд на „Друга приказна“ (до недела, 8 септември). Погледнете го распоредот на настаните во програмата на фестивалот.

 

ОкоБоли главаВицФото