Апсурдниот свет на Канако Хатсуја

25.11.19 13:43

Сликите на Канако Хатсуја (Kanako Hatsuya), јапонска уметничка која живее и работи во Токио, се чудесно апсурдни, но разбирливи за публиката.

Хатсуја е родена во 1990 година и по четири самостојни изложби има добиено исто толку награди. Освен сликарство, нејзини медиуми се и анимацијата, илустрациите и гифовите. 

Извор: booooooom.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото