Отровна песна

27.03.2020 18:43

Една шарена змија во еден ров
на една шарена печурка
ѝ вбризгала отров!

Кај печурката веднаш настанало труење:
дуење, буење, муртење, тревожење...
Па и гниење.

Кај змијата веднаш, исто, труење:
срцебиење, зуење, блуење...
Па и пцуење.

Немало победник во таа шарена арена:
печурката од отровот била оптоварена,
а змијата се почувствувала насамарена.

 

Слични содржини

Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански

ОкоБоли главаВицФото