Скулптури со повеќе лица

03.08.20 11:18

Јапонскиот скулптор Јошитоши Канемаки (Yoshitoshi Kanemaki) во овие свои дела ги бележи сложените емоции на младите луѓе. Фигурите имаат повеќе лица односно изрази, кои покажуваат мноштво емоции.

Скулптурите се изработени од дрво, а фигурите се во природни пози. Честопати се расправаат или покажуваат голема самодоверба.

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото