„Приказна за цвеќињата“ - анимиран филм

14.08.20 13:02

Краткиот анимиран филм „Приказна за цвеќињата“, низ различните временски промени: дожд, сонце, ветер, ден и ноќ ги покажува различните фази низ кои поминува растителниот свет.

Филмот е наменет да се користи во наставата, а илустраторката Кејти Скот, аниматорот од Џејмс Поли и режисерот Азума Макото, низ живи бои и одлична анимација, ја прикажуваат меѓусебната поврзаност во еден екосистем. 

Извор: thisiscolossal.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото