Внимание! Внимание!

03.09.2020 14:16

Раководството
на шумската кинотека
ќе проектира светлински зраци
(поточно: филмови)
за мечки и зајаци.

Притоа филмови
за зелка и мед
ќе се дадат.
Ама се молат
гледачите тие филмови
да не ги јадат.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
Пандалф Вулкански
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
Книжевност
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото