Во чеканот

06.09.2020 10:53

Чек, чек, чек - чеканот не е мек.

Во чеканот сто тупаници,
сто тупаници - сто морници,
во чеканот сто ковачи,
сто мускули од борачи,
сто боксерски ракавици.

Земи ја раката на чеканот.

Грабни го како дивјак,
Од клинецот ќе бидеш појак!
Фати го од рамото стамено
и ќе бидеш појак од каменот.

Чек, чек, чек - чеканот не е мек.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
Пандалф Вулкански

ОкоБоли главаВицФото