Вкупното намалување на буџетот на Град Скопје за животна средина е 2.000.000 евра

13.01.2022 12:20

Функционерите на „Зелен хуман град“ (ЗХГ) уста не отворија на минатата седница на која што се гласаше најнезелениот буџет на градот досега. За трипати намалени парите за животна средина од една страна, од друга страна проектите и организациите на Горјан Јовановски и Драгана Велковска со прифатени амандмани (баш нивните) и гарантирани средства.

Вкупната вредност на овие амандмани е околу 50.000 евра. Вкупното намалување на буџетот за животна средина е 2.000.000 евра. Ете тоа е евтино продавање на каузата за кикирики.

Никола Наумоски, Фејсбук, 12.01.22.