Ме изненадува ако е ова редовна пракса и вообичаен начин на објавување вести во медиумите во Македонија!

07.11.2022 10:10

Мојата вчерашна ФБ објава со информацијата дека Македонија е 36-та најбезбедна држава во светот ја (пре)објавиле 14 медиуми. Барем толку јас најдов. И сите ја објавиле точно онака како што ја имав напишано (copy-paste). Освен што го исфрлиле првиот параграф, од разбирливи причини.

Ми падна во очи дека единствено Frontline напишале дека текстот е мој. И, освен Frontline, уште само CivilMedia и Нова ТВ побараа дозвола од мене пред да го објават текстот. Ниту еден друг медиум.

Не патам од суети и лично немам проблем да се споделуваат мои ФБ објави, твитови и ставови, но сепак ме изненадува ако е ова редовна пракса и вообичаен начин на објавување вести во медиумите во Македонија!

Ацо Лукарски, Фејсбук, 07.11.22.

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото