29 Ноември не е само празник од минатото, тој е дел од нашата но и светската историја

29.11.2022 10:30

На 29 ноември 1943 беше создадена државна структура која ќе ги помести границите на разбирање на државноста, ќе изнедри голем број идеи и визии кои ќе се разработуваат, развиваат и применуваат во иднината и ќе покаже дека дури и на такви турбулентни простори каков што отсекогаш бил Балканот може (барем за одреден период) да биде одржан стабилен и просперитетен мир.

Она што најмногу ме мачи е тоа што не успеавме да ги зачуваме сите прекрасни придобивки на СФРЈ, а наспроти тоа, ги задржавме и со голема посветеност ги негуваме сите деформации на системот.

Мирјана Најчевска, Фејсбук, 29.11.22.

 

ОкоБоли главаВицФото