Како тоа САД ќе ја водат нашата битка?!

07.12.2022 11:19

Како тоа имаме функционална демократија и професионални институции (според претставници на Владата) а некој од надвор треба да се справи со криминалот?

Како тоа Маричиќ шета наоколу и си прави тимови од илјада луѓе кои ги плаќаат граѓаните на Македонија, а некој друг треба да ја напише домашната работа?!

И да ве прашам, онака сериозно, до кога ќе ги бирате истите копуци кои веќе 100 пати ве излажале во очи и ќе очекувате поинаков резултат?

И ве молам, дне се залажувајте, со ДУИ во било која власт не се може напред.

Со актуелните судии и јавни обвинители не се може напред.

Со актуелниот состав на Изборната комисија, на Антикорупциската комисија, на Народниот правобранител и на уставните судии не се може напред.

Потребна е експертска Влада која ќе стави црта и ќе ги дефинира правилата на игра на начин кој не остава простор за нивно растегнување, свиткување и заобиколување.

Ајде да покажеме барем минимална зрелост и да го направиме тој чекор.

Пред да дојде некој од надвор да не построи.

Срамота е после 78 години државност ова да ни се случува.

Мирјана Најчевска, Фејсбук, 06.12.22.