Преобразби

07.09.2023 09:32

 

Светот во сонот со слики од секојдневјето
одлушнати од него и вмушнати во нас,
во најдлабоките затемнети ареáли,
ги довикува оние искри што можат
на прескок да се префрлат лесно
од едно на друго место, од една
во друга форма, поинаква и не толку
само колку да не паднат в стапица
за да можат да се распламтат
и сите да нѐ озарат со убавина
што опива наоколу и се опева сега,
овде, веднаш, еднаш засекогаш!

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото