Подвижна лента

13.09.2023 12:12

Летот на сколовранците,
летот на штурците
и летот на авионите
немаат ништо заедничко.
О, да! но сепак, но сепак...
како да шумоли светлината,
а нејзиниот свилен шепот
кој да го слушне додека јури
во неповратен лет.
Па сепак, па сепак...
прашуваат нашите погледи
додека го следиме нивниот лет
од нашата XYZT, точка
на време-просторната лента
што беспрекорно ја емитува
Големиот Кинооператор.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото