Анатомија на технологијата

13.06.2011 11:09
Анатомија на технологијата

Дали некогаш сте се запрашале како изгледа внатрешноста на вашите електронски „играчки“? Ако сте мислеле дека се состојат од електронски кола, диоди, матични плочи и еден куп чипови и сл., сте погрешиле!

Имено, данскиот уметник Мадс Петерсон се обиде да ни ги прикаже елетронските направи од нашето опкружување во едно сосем поинакво светло, т.е. да ни го прикаже своето видување и замисла на нивната внатрешност.
 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

ОкоБоли главаВицФото