Микромашини

28.02.11 13:11

Микромашини претставува колекција од препарирани инсекти кои се исполнети со најразлични направи со цел да се покаже како луѓето ја злоупотребуваат природата, присилувајќи ја да им служи.

Овие творби на Скот Бејн го прикажуваат човечкото непочитување на природата во сите облици: генетски модификации, пестициди или масивни урбани експанзии. Речиси и да не постои нешто кое луѓето не би го направиле во нивната непрестајна потрага по заработка, и затоа овој уметник верува дека ќе дојде време кога природата ќе се ослбоди од најголемиот штетник – луѓето.

Споменатите Инсекти-микромашини се инспирирани од нашиот начин на користење на технологијата за контрола на природата и претворањето на секое живо суштество во алатка.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

ОкоБоли главаВицФото