Кој тоа таму гледа?

18.08.2011 13:25
Кој тоа таму гледа?

Бруклинскиот уметник Греам Колдвел е автор на неколку „стаклени“ инсталации со кои ја истражува проблематиката на надзорот, заканите и опсесиите со самиот себе.

Користејќи мноштво стаклени делови кои ги зацврстува на ѕид со помош на метални спојки, овој уметник ги распоредува своите дела за меѓусебно да се одразуваат и да го рефлектираат просторот на галеријата во која се наоѓаат, исто како и набљудувачот кој ги гледа.

Извор: grahamcaldwell.com

Слични содржини

Јавни Простори
Уметност

ОкоБоли главаВицФото