The Architect

02.01.14 09:29

Распеани Скопјани пред почетокот на новата 2014 година пееја за архитектот во контекст на проектот Скопје 2014.

„2014-та!!! Кој би рекол дека навистина ќе дојде... Ние баш и се надевавме дека нема. Според пожолтеноста на колонадите, делува дека е веќе барем 2017-та! Но, како и сите досегашни порази над разумот и овој ќе го прифатиме со отворени умови и раце и ќе се обидеме да направиме нешто со тоа. Макар и нова песна. А сега доза самоправедност на која секој активист полага особено право: 2014-та - а што правиш ти? И како е во твојот град? Архитекти, градете со љубов!!!“ – напишаа тие во описот на видео материјалот кој може да го погледнете во продолжение.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото