Секоја боја има своја душа во природата

04.02.2014 11:04
Секоја боја има своја душа во природата

Десет хаику песни од младата македонска поетеса Драгана Евтимова, кои претставуваа инспирација и провокација за Татјана Миљовска да ги збогати со својот цртежи и илустрации.

Други хаику песни од Драгана Евтимова може да прочитате овде.

Песни од Ален Боске и Анри Мишо илустрирани од Татјана Милевска

Слични содржини

Книжевност / Уметност
Книжевност
Книжевност / Уметност
Книжевност / Уметност
Графички Дизајн / Книжевност / Уметност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото